Utrinek Prva konferenca inženirjev strojništva Slovenije

Pravkar se dogaja, tekoča obvestila, mnenja in predlogi

Moderator: MODekipa

Utrinek Prva konferenca inženirjev strojništva Slovenije

OdgovorNapisal/-a Radetzky dne Sr, 21. nov 2007, 16:52

Prva konferenca inženirjev strojništva Slovenije je potekala 6. in 7.novembra 2007 v Portorožu.
Mi oziroma natančneje 41 študentov se nas je odpravilo na konferenco kjer je tekla beseda, o tem kako je strojništvo v zatonu in zakaj ni zanimanja v slovenskem prostoru za takšno obliko študija in dela.
Del programa je bilo tudi predstavljanje podjetji in odpiranje novih možnosti za zaposlitve na področju Slovenije, kjer so se predstavile firme kot; Geoplin plinovodi d.o.o. , korporacija Hidria, Danfoss trata d.o.o. , Trimo d.d. ,Kolektor d.o.o.,....itd.
Najboj zanimivo vsega pa je bila okrogla miza kjer je potekalna burna a žal mnogo prekratka razprava, kje smo lahko sodelovali tudi študentje in postavljali vprašanja "bodočim" delodajalcem!

Naj slike povedo več besed :oops:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Janko za predsednika! “One person can make a difference and every person should try.”
Uporabniški avatar
Radetzky
Moderator

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a andro dne Sr, 21. nov 2007, 18:19

in kakšni so zaključki, ste zvedli kaj koristnega, so podjetja pokazala kako zanimanje za bodoče strojnike ali je bilo samo veliko besedičenja velikih gospodov na foteljih?? :D
Uporabniški avatar
andro
Nadzornik

Kraj: toti Maribor

OdgovorNapisal/-a klawdy dne Sr, 21. nov 2007, 23:23

če mi uspe tud js pošlem slikce pa ne vem kako jih dodat.[/img]
Malenkosti naredijo odličnost, odličnost pa ni več malenkost!
Uporabniški avatar
klawdy
Tehnik

Kraj: Arja vas

OdgovorNapisal/-a sidd dne Če, 22. nov 2007, 00:21

sicer off topic:
slike hraneš na nek javen dostopen server ala shrani.si ali na google images, in potem imaš tu funkcijo Img, v katero daš ta naslov (naprimer: [img=www.neknaslov.com]Klikni tukaj za sliko [/Img] Ali pa dodaj v post samo naslove slik kje so hranjene na katerem javnem strežniku, pa se bo ker moderator pomatral urediti ostalo :wink:

Drugače pa ugotovili naslednje:

Fs UL dobi okoli 50% vsega denarja iz gospodarstva, Fs UM pa okoli 10%. Jaz sem zasledil takšne številke, naj me kdo popravi če sem jih s čem zamešal. Drugače pa če bi tista okrogla miza (slika z fotelji) trajala še kakšno uro dlje, bi začeli tile fotelji letati po zraku :lol:

Zgleda da so na splošno tudi vsi ostali v ne tako dobrih odnosih. Kaj češ :wink:
Huddle formation!
Uporabniški avatar
sidd
Moderator

OdgovorNapisal/-a Jabcek dne Če, 22. nov 2007, 11:37

Ena izmed izjav na "okrogli mizi":
Moj sosed je poštar in ma večjo plačo kot inžinir v Trimo.

Odgovor iz Trima: inžinir ima možnost napredovanja, poštar bo pa vedno ostal poštar.
Uporabniški avatar
Jabcek
Nadzornik

Se nekaj pogledov na konferenco ˇ(samo kar je za objavo)ˇ =D

OdgovorNapisal/-a dermajkl dne Če, 22. nov 2007, 16:19

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

:P :P :P :D :D :P :P :P
LP

edit:dve isti sliki, eno zbrisal
Uporabniški avatar
dermajkl
Bruc

OdgovorNapisal/-a sidd dne Če, 22. nov 2007, 16:36

Izjava trima je res bila brilijantna, ja. Pa izobražvanje mu plačujejo pa to. Hja, ko pa greš kupovat avto, ne moreš rečt:"ja, veste, dajte mi 40% popust, ostalo pa plača moje izobraževanje".

No, takih svetk je bilo kar nekaj. Mi je žal da zadeve nisem posnel (bi lahko ustvarili funny staff temo).

Je pa bila konferenca definitivno korak v pravo smer. Se vsaj vidi kje so problemi, kakšne so želje, kakšni so pogledi različnih strani.
Huddle formation!
Uporabniški avatar
sidd
Moderator

OdgovorNapisal/-a 123 dne Sr, 28. nov 2007, 17:35

sidd Napisal/-a:Izjava trima je res bila brilijantna, ja. Pa izobražvanje mu plačujejo pa to. Hja, ko pa greš kupovat avto, ne moreš rečt:"ja, veste, dajte mi 40% popust, ostalo pa plača moje izobraževanje".

glede plače je to žal res. napredovat je pa izjemno težko ker se vsak vodilni tesno drži svojega stola. še huje je, če si bil kadrovski štipendist in pri vsaki plači odplačuješ štipendijo, krasno ne...pol pa delej za poštarsko plačo. ne hvala.
Uporabniški avatar
123
Nadzornik

OdgovorNapisal/-a bozo dne Pe, 30. nov 2007, 01:15

mater ej, si prvošjo ti vodilni, kolikor js vem po precej uradnih podatkih strojna industrija visoko kotira v slovenskem gospodarstvu. Vodilni so škrtuhi da jih ni večjih, sram naj jih bo barabe pokvarjene.
pa saj še nas bodo rabl na boge navadne bodoče inžinirje po slikah sodeč še fejst krvav. pol se jim bomo pa mi lahka mal bol zlobno nasmejal :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
razen če slike lažejo al pa js slab vidim al pa če je avtor fotografij klastorfobičen in se je raje smukal po večjih sobanah al pa če je pa res glih takrat sliku ko je šla večina ven na čik :roll: :twisted: :roll: :evil: :? 8) :lol:

pa brez zamere Radetzky
Če si strojnik si car, če ne....
Uporabniški avatar
bozo
Fizičar

Kraj: Cjele

OdgovorNapisal/-a sidd dne Po, 10. dec 2007, 21:47

fotograf je sedel preveč spredaj, nekaj slik pa posnel med pavzo...Nekateri smo pavzo izkoristili za užitke na plaži :wink:

Sej drugače pa za inženirje še nebo take panike, za kakšne klučavničare pa šlosare pa bo problem.....Zato pa treba avtomatizirat in robotizirat zadeve kolk se da! NO, samo to je že druga tematika.

lp
Huddle formation!
Uporabniški avatar
sidd
Moderator

Vrni se na Aktualno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov